Ove godine je Dan obitelji obilježen 16. svibnja u sportskoj dvorani nove školske zgrade. Tako su brojni roditelji imali priliku vidjeti prostor u kojem će njihova djeca boraviti od sljedeće školske godine.

dvorana

 

Odmah na ulazu u zgradu postavljen je “prijavni pult” na kojem su se primale prijave za igre: bacanje obruča, upari i zašarafi, poligon spretnosti, navijam za mamu, navijam za tatu.

prijave

 

Pedagog Centra je pozdravio sve prisutne i pozvao sudionike prijavljene za igre Bacanje obruča i Upari i zašarafi.

Pozdrav

 

U igri Bacanje obruča sudjelovali su parovi čiji je zadatak baciti 3 obruča na štap. Dijete baca veće obruče, a odrasla osoba manje obruče. U ovoj igri sudjelovalo je 17 parova, a najuspješniji su bili srednjoškolka Mateja Ignac i njezin tata Kristijan Oršuš. Drugoplasirane su učenica Edina Kalaković i njezina hraniteljica Elizabeta Stanković, dok su trećeplasirani učenik Matija Prebeg i mama Dragica Banec.

Obruči

 

U igri Upari i zašarafi sudjelovalo je 25 parova, a njihov je zadatak  pronaći tri para matica i vijaka te ih što brže “zašarafiti”. Najbrže su bile srednjoškolka Anita Jurgec i volonterka Janja Đurić koje su zadatak obavile za 27 sekundi. Samo sekundu više trebalo je srednjoškolki Valentini Horvat i tati Davoru za uparivanje vijaka i matica, dok su Ivan Đođ i volonterka Dijana Košić bili treći.

šarafi

 

U igri Poligon spretnosti odrasle osobe pokazale su koliko su vješte u vožnji djeteta u invalidskim kolicima ili u tačkama i obavljanju sitnih zadataka kao što je slaganje čaša jedne u drugu, udijevanje određene boje čunjića u odgovarajuću podlogu. U ovoj igri sudjelovalo je 19 parova, a najspretnija i najbrža se pokazala mama Mirica Klapša vozeći sina Matiju u invalidskim kolicima. Druga je bila volonterka dm-a vozeći Margaretu Biserku Vincek u tačkama, a treća mama Karmen Vincek vozeći sina Jakova u invalidskim kolicima. Kako bi natjecateljima bilo jasno što sve moraju napraviti i kako voziti demonstrirala je vjeroučiteljica Tamara vozeći kolegu Igora u tačkama.

poligon

 

Ni ove godine nisu izostale igre samo za odrasle. U igri Navijam za tatu svoju vještinu u pranju prozorskog stakla pokazalo je svega 7 natjecatelja. Najbolji je bio gospodin Damir Ister, potom tata Damir Rodeš te tata Milan Ignac.

tata

 

Mame su bile odvažnije pa je u igri Navijam za mamu sudjelovalo 20 natjecateljica. Njihov zadatak bilo je “džogiranje”: “džogerom” za brisanje poda gurati lopticu okolo štapova. Najbolja “džogerica” je mama Mirjana Valjak, drugoplasirana je mama Gordana Vupora Šuplika, a trećeplasirana mama Nadica Krog.

mama

 

Nakon igara svi su se preselili u blagovaonicu u kojoj su  teta kuharica, spremačice i njegovateljice pripremile kobase, sok i kavu.

papica

 

Nisu izostali niti priznanja i nagrade najboljima. Ove godine nagrade je donirao dm, a nekolicina dm-ovih djelatnica sudjelovala je u igrama u paru s učenicima koji su došli bez pratnje odraslih.

Hvala dm-u, svim roditeljima, hraniteljima, braći, sestrama, učenicima i djelatnicima koji su obilježili još jedan Dan obitelji i čije dobro raspoloženje nisu pokvarili niti loši vremenski uvjeti.

R. Kos

Fotografije pogledajte u galeriji fotografija.