U utorak 20. svibnja 2014. učenici starijih posebnih odjela i radnih osposobljavanja bili su na cjelodnevnom izletu u Podravinu. Prvo su prošli kroz Đurđevac gdje su vidjeli znamenitu utvrdu i čuli legendu o picokima.

picok

 

Put su nastavili prema jedinoj hrvatskoj pustinji Đurđevečkim peskima koji su i zaštićeno botaničko područje. Osjetili su pijesak pod nogama, a oni hrabriji popeli su se na vidikovac.

peski

vidikovac

 

Podravina je poznata i po naivnom slikarstvu pa su učenici na svom proputovanju stali u galeriji Batinske i razgledali radove Ivana Lackovića Croate.

Croata

 

Avantura se nastavila vožnjom na splavi po nabujaloj Dravi. U nedostatku mjesta na klupicama neki su posjedali na pod skele i uživali u toplim zrakama sunca.

skela

 

Sljedeća stanica bilo je etno selo u kojemu je vrijeme stalo u neko davno doba kada nije bilo struje ni modernih strojeva. U vanjskoj staji učenici su vidjeli mamu i ždrijebe ponija, dok su na bijelom poniju mogli projahati dvorištem.

etno

poni

 

U ranim popodnevnim satima autobusi su se zaustavili u Kloštru Podravskom gdje su učenici obilno ručali, poigrali se na igralištu, a onda opet u autobuse i povratak u Varaždin.

rucak

R. Kos

Više fotografija pogledajte u galeriji.