Završnica Državnog prvenstva školskih športskih društava osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske predstavlja finalni događaj školskog športa u školskoj godini. U organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza Državno prvenstvo i ove je godine održano u Poreču.

            Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju održano je od 04. do 06. svibnja. Sudjelovalo je 30 škola i Centara iz cijele Hrvatske koje okupljaju i skrbe o djeci s teškoćama u razvoju. Sudionici ovog Prvenstva natjecali su se u atletici i plivanju.

            Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar predstavljali su Valentina Hrženjak, Barbara Štriga, Valentino Pofuk, Renato Jurković. Natjecali su se u atletici i bili vrlo uspješni osvojivši tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

            Valentina Hrženjak osvojila je zlato u trčanju na 80 m, Barbara Štriga bila je zlatna u bacanju loptice od 200g u dalj sa zaletom, najuspješniji bio je Renato Jurković osvojivši zlato u trčanju na 80 m, te srebro u skoku u dalj sa zaletom. Osim osvojenih medalja postigli su još dobrih rezultata s dva četvrta i jednim petim mjestom u trkaćim disciplinama.Voditeljice natjecatelja bile su Natalija Luić i Ivanka Jakopec.

I. Jakopec