U svibnju, mjesecu koji je pun raznih izvannastavnih aktivnosti, obilježili smo i Dan Centra. Priredba povodom tog važnog događaja održana je 30. svibnja u velikoj dvorani HNK u Varaždinu. I ove godine su učenici i njihovi učitelji pripremili bogat program u kojem su se ispreplitale recitacije, plesovi, pjevanje  i sviranje, dok je scenu upotpunjavala prezentacija o radu područnog odjela škole pri Specijalnoj bolnici u Varaždinskim Toplicama.

Kao što je običaj na scenu su prvi stupili zboraši i učenici tamburaši te izveli himnu Lijepa naša pod ravnanjem Nevenke Ružić.

himna

 

Potom je na scenu stupio ravnatelj Centra Marin Vučić i održao kratki pozdravni govor naglasivši kako je u ovu priredbu uloženo puno truda i da podij treba prepustiti djeci, a posebno je pozdravio goste iz Slovenije. Riječ je pruzela dugogodišnja voditeljica priredbi Ines Žukina koja je ležerno vodila publiku od točke do točke.

Učenici PO 1 i PO 3 su kroz ples, pokret i pjesmu pokazali kako veliki bratec Ivo i  mala Marica tresu jabuke te kako djevojčica sad cvijeće ispred bakičine kućice. U tome su im pomogle njihove učiteljice Tamara Herceg-Babić i Emina Kovačić te Janja Mitrović uz instrumentalnu pratnju Emanuela i Jurice.

Ivo i Marica

 

Od učenika 5. a publika je saznala tko je najbolji dječak na svijetu. Učenike je pripremila njihova razrednica Katarina Meštrić.

petaši

 

Učenici PO 5, PO 7 i PO 8 i njihove razrednice Renata Kos, Natalija Luić i Jasna Koren pokazali  kakava  se “Zmešana šalata” može napraviti od dječjih brojalica i pjesmica, a “šalatu” je začinila Nevenka Ružić instrumentalnom pratnjom.salata

 

Učiteljica Nevenka Ružić uvježbala je učenike tamburaše i folkloraše koji su zajedničkim snagama izveli “Češljaj me, češljaj majkica” i “Igrajte nam muzikaši”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

folklor

 

Što rade “đaci veseli” i kako se to oni vesele, pjesmom su  dočarali učenici 3.a, 3. b i PO 9 uz instrumentalnu pratnju Ksenije Kezele. Za njihovo veselje zaslužne su i razrednice Dragica Kuzman Ahmić i Šarlota Mikac.đačka

 

A s obzirom da se primiče kraj školske godine učenici 5. a ispričali su koliko nam to još treba do kraja i što će sa svojim svjedodžbama koje će im dati njihova učiteljica Katarina.

Učenici 4. a i 4.b razreda su uz harmonkašku pratnju Ksenije Kezele izveli “Đelem,  Đelem” čemu su ih poučili razrednici Ekrem Ahmić i Petra Gal Jezidžić.

đelem

 

Koje su to neostvarive želje raznih životinja zanimalo je  zlatnog Juraja koji je šetao šumom i razgovarao sa lavom, slonom, medom, vukom, papigom, lijom, nojem i mamjmunom. Ove likove uprizorili su učenici PO i RO, a u tome su im pomogle učiteljice Jasna Koren i Ines Žukina, dok se za scenu pobrinula Lila Herceg Nenadić.

želje

 

Koje muke ima jedan magarac sa svojim magaricama prikazalo je pet učenica iz 7.a, 7.c i 8.b razreda u igrokazu “Kad magarac zaigra bećarac”. Za bećarac su zaslužne učiteljice Štefanija Zečar, Mirjana Plantak i Spomenka Aleksić, a scenu je likovno uobličila Lila Herceg Nenadić.magarice

 

Uz prve taktove pjesme Jesona Mraza & Colbie Caillat “Lucky” na scenu su lakim koracima u taktu glazbe doklizili Robert i Toni, a kasnije  im se pridružilo još sedam  članova plesne skupine PO i RO. Koreografiju su osmislile učiteljice Blaženka Maltar i Karmela Šemiga Strelec.Lucky

 

Nakon lagane glazbe i engleskih riječi učenici 7. b vratili su publiku u Zagorje i pokazali im coprije. Za njihove coprije zaslužna je razrednica Draženka Topol Vukmirović.

coprija

 

Vjeroučiteljica Tamara Herjavec Habek, učenici 8. a razreda i 1. razreda srednje škole pokazali su kroz plesne pokrete svoju želju “Mi želimo uzdić’ Isusa”. Na klavijaturi ih je pratila Neveka Ružić.Isus

 

Na scenu su opet došle “životinje”. Ovaj put tu su bili zeko, jež, medo i spori puž koji su se pripremali za “proljetnu utrku”.  Utrke ne bi bilo bez učenika RO 1 i RO 4 i učiteljice Ines Žukina.

utrka

 

A kako je lijepo u Zagorju i kako črnim ajzebanom dojti v beli Zagreb grad pokazali su polaznici udruge Kokotiček, voditeljica Valentina i učiteljice Marina, Ana, Karmela i vjeroučiteljica Ivana. U tome su im pomogli profesori tamburaši. Jankec

 

Dok neki pričaju o najboljem dječaku, učenici 5. b pričaju o “Neobičnoj djevojčici”, a što pak ona misli o vodama o kojima je učila u školi rekla je u recitaciji “Vode kupačice”. Svemu ih je naučila učiteljica Marijeta Keliš.

neobična

 

Nakon neobične djevojčice i njezinih prijatelja na pozornicu su opet došli zboraši, učenici tamburaši i profesori tamburaši koji su pod dirigentskim vodstvom  Nevenke Ružić izveli jednu od najpoznatijih pjesama,  “Yesterday”.

YESTERDAY_1

 

Učenici RO Juraj i Matija ispričali su za što bi sve mame trebale dobiti medalje, a jednu medalju mogla bi dobiti i učiteljica Ines.

mama

 

Vrlo popularna pjesma “Happy” Pharrela Williamsa poslužila je kao dobra glazbena podloga da 12 učenika viših razreda i srednje škole te polaznika udruge Kokotiček pokaže svoje plesno umijeće uz vodstvo Valentine Možanić. I drugi izvođači su “happy” pa su se priključili plesu kako bi to pokazali svojim vlastitim plesnim koracima i po posljednji put mahnuli publici.

Happy

 

Više fotografija potražite u galeriji.

R. Kos