Srijedu, 4. lipnja 2014. učenici posebnih odjela i radnih osposobljavanja male smjene proveli su u sportskom duhu i natjecateljskom ozračju. Lijepo sunčano vrijeme pogodovalo je da se dio aktivnosti održi na otvorenom.

publika

 

Postavljen je poligon pa su oni najmlađi, Mario O. (PO 3) i Franjo (PO 1) prvi ponijeli jaje na žlici. Mario je bio malo brži. U srednjoj skupini natjecalo se 8 natjecatelja. Najbrži je bio Janko (PO 7), malo sporija je bila Martina (PO 8), dok je treće mjesto pripalo Krunoslavu (PO 8). U najstarijoj, ujedno i najbrojnijoj skupini natjecalo se 10 natjecatelja. Najbrža je bila Milica (RO 3), drugi je bio Dražen (RO 3), a Mario (PO 9) je bio treći.

jaje

 

I učiteljice su prelazile isti poligon, ali su vozile svoje učenike u kolicima. Najbrža je bila učiteljica Blaženka vozeći učenicu Ivanu, dok je učiteljica Vesna odvozila poligon za srebro i broncu sa učenicima Lovrom i Davidom.

kolica

 

Nakon užine igre su nakratko preseljene u sportsku dvoranu gdje su odigrane “Utrka gusjenica” i “Muzički koluti”. U igri “Utrka gusjenica” 5 igrača sjedi na podu raširenih nogu jedan iza drugog. Prvi u vrsti šalje loptu iza i lopta se prenosi iz ruku u ruke do posljednjeg igrača u vrsti koji se diže i odlazi na početak vrste te šalje loptu iza. Igra je gotova kad prvi igrač dođe opet na prvo mjesto. Najmlađi učenici nisu igrali ovu igru, a u srednjoj skupini su  Janko, Nikola, Sandi, Dominik i Melanija (PO 7) bili najbolji. Drugi su bili Martina, Ana, Borna, Krunoslav (PO 8) i Patricija (PO 6), dok su Andrej, Sebastian, Elena, Antonio (PO 5) i Martina (PO 6) bili treći. U najstarijoj skupini lopta je najbrže putovala kroz ruke Kristine, Marije, Margarete, Tonia i Roberta (RO 4), nešto sporije loptu su slali Antonio, Karlo, Juraj, Sofija i Biserka (RO 1). Treće mjesto zauzeli su Andrijana, Martina, Katarina, Dražen i Filip (RO 3).

gusjenica

 

Igra “Muzički koluti” se često igra na tjelesnom. U ovoj igri igrači se kreću uz glazbu. Kad glazba utihne zauzimaju mjesto u najbližem slobodnom kolutu. U svakom krugu jedan igrač ostaje bez koluta. Pobjednik je onaj tko osvoji mjesto u zadnjem kolutu. U ovoj igri vladala je velika gužva jer su igrali svi koji su htjeli. U srednjoj skupini najspretnije i najbrže su se pokazale učenice PO 8. U borbi za zadnji kolut pobijedila je Ana pa je Martina druga, a Borna je ispala u predzadnjem krugu. U najstarijoj skupini za prvo mjesto borila su se trojica učenika. Najbolji je bio Antonio (RO 1), drugi Mario (PO 9), a Toni (RO 4) je bio treći.

koluti_mali

koluti_veliki

 

Koluti su kao rekviziti trebali i za igru “Sortiranje lopti prema bojama”. Zadatak igrača je iz kutije/kante uzeti lopticu koja odgovara boji koluta nasuprot igraču i odnijeti je u kolut pa se vratiti po sljedeću lopticu. Svaki igrač je ukupno imao četiri loptice. U srednjoj skupini je loptice najbrže pronašla i odnijela do koluta Melanija (PO 7), Andrej (PO 5) je bio drugi, a Ana (PO 8) je bila treća. U najstarijoj skupini prvi je bio Antonio (RO 1), drugi Toni (RO 4) , a treća je bila Margareta (RO 4).

loptice_mali

loptice_veliki

 

U igri “Gađanje čaša” sudjelovalo je 10 igrača. Njihov zadatak je bio srušiti što više čaša složenih u piramidu bacajući tri loptice. Nakon prvog kruga troje učenika je imalo 9 srušenih čaša. Pobijedio je Kristijan (PO 1), druga je bila Leticia (PO  3), a treća je bila Ana-Maria (RO 1).

čaše

 

U školskoj blagovaonici podijeljene su svima medalje koje su i ove godine izradili učenici RO 3,  a uz medalje tu se našlo i nešto za grickanje i sok.

medalje_mali

medalje_veliki

R. Kos