DSCN1109

“Ljepote Kalnika i okolice” naziv je teme ovogodišnjeg državnog fotografskog natjecanje za djecu s posebnim potrebama “Vjerujem da bih mogao, uz vašu pomoć znam da mogu – 2015. koje je održano u srijedu, 14. listopada.  Ovo peto po redu fotografsko natjecanje u organizaciji  COOR-a Podravsko sunce, Foto kino kluba “Podravina” i Humanitarne zaklade “Naš mali kutak raja”, a pod visokim pokroviteljstvom općine Kalnik i načelnika gospodina Mladena Kešera  okupilo je učenike COOR-a Podravsko Sunce, COOR-a Virovitica, V. osnovne škole Bjelovar, COO Čakovec i COO Tomislav Špoljar (Elena Kliček i Andrej Marjanović, učenici OOS 8).

DSCN1081

 

Nakon pozdravne riječi načelnika gospodina Mladena Kešera i doručka natjecatelji su se uputili u Osnovnu školu Kalnik u čijem je dvorištu od 2000. godine Biblijski vrt mira, jedinstven u svijetu. 33 skulpture od hrasta lužnjaka koje prikazuju osobe iz Starog i Novog Zavjeta bile su meta foto objektiva.

DSCN1089

 

Praćeni kišom i hladnoćom natjecatelji su odšetali do crkve svetog Brcka čije zidove krase  freske koje datiraju iz XVI stoljeća, a čiji je autor nepoznat.

DSCN1096

 

Sljedeće odredište bio je stari grad Veliki Kalnik gdje su natjecatelji pokušali uhvatiti najbolji pogled na okolicu ili neki detalj.

DSCN1101

 

Koliko su bili uspješni saznat će 5. studenog na otvorenju izložbe i dodjeli nagrada i priznanja.

 

Naši učenici su bili vrlo uspješni. Andrejova fotografija “Jabuka” osvojila je srebrnu medalju u kategoriji detalj,

IMG_0564

 

a Elenina fotografija “Križ” osvojila je pohvalu u kategoriji detalj.

IMG_1076

Učenici su u pratnji mentorice i pedagoga preuzeli svoju medalju i priznanja u COOR Podravsko sunce u Koprivnici gdje su izložene sve fotografije koje su konkurirale za nagrade. Nakon kraćeg programa kojeg su izveli učenici škole domaćina, nagrade je podijelio načelnik općine Kalnik, gospodin Mladen Kešer, a izložbu je otvorila gradonačelnica Koprivnice gospođa Vesna Želježnjak.

Iskrene čestitke Eleni i Andreju te hvala organizatorima na ugodnim trenucima provedenim u fotografiranju i svečanoj dodjeli nagrada.

Elenine i Andrejove fotografije možete pogledati u predvorju Centra.

R. Kos