Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Centar je otvorio vrata učenicima  4, 5 i 6 raz.  VI. OŠ. iz Varaždina

Učenici iz VI. OŠ prisustvovali su zajedno s učenicima iz 4, 5. b razreda i 00S XIII uz prisustvo svojih profesora , te prof. def. Marine Radosavljević i  Ivane Peček u kreativnoj radionici u sklopu projekta „Teškoće nisu prepreka“.  U kreativnoj radionici uz pjevanje, druženje, slušanjem muzike i razgovor izrađivali su božićne čestitke  od različitih materijala.

Projekat „Teškoće nisu prepreka“ započeo je 2014. sa ciljem da se u učenicima (djeci) potakne svijest o međusobnom prihvaćanju i uvažavanju jer svi smo na svoj način različiti i unikatni.

Učenici iz redovne osnovne škole razgledali su s voditeljicom projekta  prof. logoped Sandrom Šenkiš, te s prof. def. Ines Nemet  i prof. teologije Tomislavom Roguljom prostore nove škole, te se upoznali s načinom rada u razredima i odgojno-obrazovnim skupinama.

Učenici Centra i VI. OŠ  zajedno su blagovali užinu i provodili slobodno vrijeme uz druženju. Kao poklon učenici Centra darovali su svojim gostima keramičke figurice kao mali znak pažnje i zahvalnost.

Ivana Peček