Po drugi puta ove školske godine, sastali su se učenici 7.a i 7.b. razreda da odmjere snage u brzini, spretnosti i znanju. Prvi puta smo se igrali uz Dan jabuka, a ovaj puta teme je bila Božić. Kroz dva školska sata parovi su se natjecali u šest igrica.

Prvi zadatak je bio okititi jelku. Svaki učenik je dobio 20 kuglica koje je u što kraćem vremenu trebalo objesiti na jelku.

Slika1

 

Slika2

 

Jelku je trebalo okititi i ukrasnim vrpcama. Za to su se pobrinula slijedeća dva para. Prvi par je u zadanom vremenu trebao nanizati na konac što više koglica od stiropora, dok je drugi par izrađivao lančiće od papirnatih trakica.

Slika3

Slika4

Slika5

Slika6

 

Za poklone ispod bora pobrinuo se slijedeći par koji je dobivene predmete pakirao u vrečice ( čestitka, kuglica, lizalice, čokolade, različiti bonboni). I sve to u što kraćem vremenu.

Slika7

Slika8

 

Kolače su pripremile naše djevojke. Njihov je zadatak bio namazati  pečene kekse pekmezom, spojiti dvije polovice i uvaljati ih u šećer. Pobjedila je djevojka koja je na kraju igre na svom tanjuru imala više kolačića.

Slika9

Slika10

 

 

Posljednji par odgovarao  je na pitanja iz prirode i  iz društva, baš kao na pravom kvizu.

Slika11

Slika12

 

Rezultat na kraju današnjeg druženja bio je 3:3.

Slika13

Slika14

 

 

Nakon čašćenja pao je i dogovor za novi  susret. Bit će to za Uskrs. Učenici su odmah smislili prvi zadatak- Tko će prvi pojesti veliku kremšnitu bez probora za jelo. Vjerujem da će biti zabavno. Pozdrav do ponovnog druženja.

Natalija Luić