07. i 09. 03. posjetili su naš Centar učenici  5. b  I 6. d  razreda iz II OŠ u Varaždinu zajedno sa svojim vjeroučiteljicama Sandrom Ostoić i Šteficom Rušec.

Kako bi što kvalitetnije proveli vrijeme u Centru, te se  upoznali s učenicima Centra i stekli nove spoznaje i prijateljstva, sudjelovali su u tri kreativne radionice.

U prvoj kreativnoj radionici „Uskrsne čestitke“  izrađivali su zajedno s učenicima RO 1 pod vodstvom prof. def. Blaženke Maltar  čestitke od različitog papirnatog materijala.

 

U drugoj kreativnoj radionici pod nazivom „Šareni Uskrs“  zajedničkim snagama učenika OOS XIII  i  učenika II OŠ, te uz podršku prof. reh. Marine Radosavljević nastala je šarena košara ispletena trakama. U neobičnoj košari svoje  mjesto našle su šarene pisanice i simboli Uskrsa  izrađene od papirnatog materijala.

 

U trećoj radionici „Radost Uskrsa“ pod vodstvom prof. def. Ivane Peček izrađivao se plakat „Isus je uskrsnuo“  i ukrašavale su se papirnate vrećice različitim šarenim papirnatim materijalima.

 

Nakon marljivog rada učenici II OŠ razgledali su prostorije Centra i izrazili želju za ponovim susretom.

Ivana Peček