IMG_2160

U petak 18. ožujka, zadnji dan nastave prije proljetnog odmora učenici našeg Centra proveli su u izradi pisanica, igri i zabavi, a pridružili su im se i učenici 3.c razreda IV. osnovne škole Varaždin.

Kao i uvijek, kada je u školi integrirani dan, učenici po dolasku u školu odlaze u radionice. Učenicima je bilo ponuđeno 9 radionica u kojima su se izrađivale pisanice te 7 radionica raznih zabavno – edukativnih sadržaja.

U sportskoj radionici učenici su provodili vrijeme u igranju nogometa i igrama loptom, a glavni suci i treneri bili su učitelji Igor, Andreja i Ekrem.

Sportska radionica

 

U igraonici “Šareni svijet” učenici su istraživali svijet oko sebe i budili svoja osjetila, a u tome su im pomagale učiteljica Edita i Alenka te pomagači u nastavi.

Šareni svijet

 

U igraonici “Slijedi šapice” učenici su uz učiteljice Renatu i Draženku slijedili šapice i obavljali razne zadatke: nahrani zeca, zakvači zecu rep, pronađi pisanice … Na kraju su ukrasili jaje i odigrali bingo.

Slijedi šapice

 

Igrali su se i opuštali u senzornoj sobi učiteljica Ivana S. i njezini učenici.

U knjižnici je knjižničarka Miroslava pričala “Uskrsnu priču”, a da učenici budu pažljivi brinula je učiteljica Vesna D. i pomagači u nastavi.

Uskrsna priča

 

U glazbenoj radionici učiteljice Nevenke pjevalo se i sviralo. Sviranju su se pridružile i učiteljice Ksenija i Ivana.

Glazbena radionica

 

U kuharskoj radionici učenici su od finih slatkih sastojaka umijesili slasne pisanice. Pomagale su im učiteljice Marija, Mirjana i Petra.

Kuharska radionica

 

Plakat pisanica izradili su učenici s učiteljicama Jelenom i Leom.

Radionica_Jelena

 

U radionici učiteljice Ane učenici su jaje  ukrasili šarenim slamčicama, a pomagala im je učiteljica Dragica i pomagači u nastavi.

Radionica_Ana

 

U radionici učiteljice Natalije izradili su pisanicu iznenađenja. Iznenađenje koje se skriva u pisanici radili su učenici zajedno s učiteljicama Ines i Štefanijom.

Radionica_Natalija

 

U radionici učiteljice Marine i Maje  nastale su šarene pisanice.

Radionica_Marina

 

Još jednu šarenu pisanicu i pilića izradili su učenici s učiteljicom Ivanom B., Janjom, Emili i pomagačima u nastavi.

Radionica_Ivana

 

Disco pisanicu izradili su učenici s učiteljicama Matejom, Mijom i Darijom.

Radionica_Mateja

 

Salvetnom tehnikom učenici su ukrasili jaja u radionici učiteljice Gordane i Jasne.

Radionica_Goga

 

U radionici učiteljice Karmele učenici su ukrasili jaje potkom, a pomagale su im učiteljica Vesna Š.- L. i vjeroučiteljica Martina.

Radionica_Karmela

 

Uskrsni zeko iskočio je iz radionice vjeroučiteljice Ivane i učiteljice Violete.

Radionica_Peček

 

Učiteljice Lidija i Ivanka šetale su školom s učenicima okupljenim u fotografsku radionicu.

IMG_3628

 

Nakon užine učenici su se okupili u sportskoj dvorani na zabavno – sportskom dijelu dana. Prvo su predstavnici radionica predstavili svoj rad i ukrasili drvo svojim pisanicama.

Predstavljanje

 

U zabavnom dijelu prvo su učenici i učitelji iz glazbene radionice izveli “Ode zima” i “Sadila sam bosiljak”. Gosti 3. c razreda izveli  su “Šaputanje”, “Noj i lastavica” te “Kad bi svi”.

IMG_3722

 

Potom je uslijedio sportski dio. U prvom dijelu su se učenici koji su bili u sportskoj radionici  natjecali u nošenju jaje u žlici uz prepreke. Uslijedila je  igra  ”Složi slagalicu” u kojoj su se natjecale tri ekipe po 5 igrača. Njihov zadatak bio je složiti slagalicu, ali da bi je složili morali su sakupiti dijelove i obaviti zadatke – zalijepiti naljepnicu na balon, nataknuti jaje na stalak i premjestiti jaja iz jedne kutije u drugu pomoću štipaljke. Nekoliko desetaka učenika igralo je igru “Pronađi svoje gnijezdo” u kojoj su se učenici kretali uz glazbu, a ne prekid glazbe morali su pronaći svoje gnijezdo ovisno o boji pisanice koju su dobili.

Uskrsne igre

 

Za kraj su se svi učenici dali u potragu za čokoladnim pisanicama.

DSCN9637

 

Glavni organizatori bile su učiteljice Blaženka i Lila.

Kako su učenici bili vrijedni i kako su se zabavljali pogledajte u galeriji fotografija.

R. Kos