U ponedjeljak 30. svibnja 2016. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održana je priredba povodom Dana Centra. Ove godine učenici i djelatnici su se svojoj publici predstavili sa 17 točaka.

Na scenu su prvi izašli zbor i tamburaški sastav te izveli himnu, a potom se publici obratio ravnatelj Centra Marin Vučić.

tambure

 

Učenici OOS 6 izveli su recitaciju i ples “Zbrajanje”, a uvježbale su ih učiteljice Emina Kovačić i Štefanija Zečar.

Zbrajanje

 

Polaznik udruge Kokotiček Toni Marcijuš rekao je publici što je to sreća, a tomu ga je poučila voditeljica Karmela Šemiga Strelec.

sreca

Pod ravnanjem učiteljice Nevenke Pandža tamburaši i folklorna skupina izveli su Međimurske plesove.

folklor

 

Obzirom na skorašnje nogometno ludilo učenici OOS i učiteljice Ivana Batinić i Renata Kos podsjetili su publiku na Waka, waka ples.

waka

 

A tko šeće pokraj duboke rijeke Nil otkrili su učenici 1. razreda uz malu pomoć Antonija iz 3. razreda te Silvije i Antonija iz 5. razreda  i učiteljice Draženke Topol-Vukmirović.

kukunka

 

Dok jedni šeću, učenici OOS i učiteljice Darija Kulfa i Edita Štok vole se gibat u ritmu “I like to move it, move it”.

move it

 

Da bi se mogli gibat, moramo narasti. “Kako rastu djeca” ispričali su učenici 5.a razreda  uz učiteljicu Kseniju Kezele .

djeca

 

Učenici OOS i njihove učiteljice Renata Kos, Ana Konjević, Ivana Batinić,  Janja Mitrović i Jasna Koren pokazali su kako njihova baka pleše rock and roll.

baka

 

Polaznici udruge Kokotiček izveli su igrokaz “Hop žica, žica, ja sam žlica ljepotica”, a uvježbale su ih voditeljice Spomenka Aleksić i Karmela Šemiga Strelec.

zlica

 

Učenik OOS 13 Damir Detelj je otpjevao popularnu Gibonnijevu “Pravu stvar”, a u scenskom nastupu su mu pomogli učenici iz njegove OOS i učiteljica Marina Radosavljević.

gibonni

 

Kako bi izgledala kurikularna reforma ispričali su učenici 5. b razreda u recitaciji “Kad bi mene pitali”. Njih je uvježbala učiteljica Dragica Kuzman Ahmić.

reforma

 

Na scenu je ponovo došao zbor, a  na tamburaškim instrumentima pratnja su bili učitelji pod ravnanjem Nevenke Pandža. Izveli su pjesme “Dani, dani” i “To je tvoja zemlja”.

zbortam

Učenici RO i polaznici radne okupacije pokazali su kako se pod kabanicama i kišobranima može otplesati na kiši uz taktove “Singing in the rain”, a uvježbale su ih učiteljice Blaženka Maltar i Ines Žukina.

rain

 

Polaznici udruge Kokotiček pokazali su da znaju i plesati,a ne samo recitirati. Plesali su na glazbenu podlogu “Losing sleep”,  a uvježbala ih je volonterka Eva Maltar.

sleep

 

Šećer na kraju bila je modna revija koju su osmislile učiteljice Maja Merlić-Golubić i Marina Radosavljević. Modeli su nosili kolekciju proljeće-ljeto koja je nastala u radionici Srednje strukovne škole Varaždin, a sitne ukrase prišili su učenici OOS 13. Za njihove frizure pobrinule su se Violeta Vrček, vlasnica frizerskog salona Viki, Elizabeta Šarec, djelatnica u salonu, te buduće frizerke Ena Vrček i Petra Magdalena Đunđek.

revija

 

Kao i svake godine u predvorju zgrade HNK upriličena je prodaja učeničkih radova.

stand

 

Hvala i svim pomoćnicima u nastavi koji su bili zajedno s učenicima na sceni ili iza scene.

Fotografije možete pogledati u galeriji fotografija.

R. Kos