U petak, 5. svibnja, u školi je održan susret pomoćnih kuhara-slastičara iz četiri grada, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Srednja škola – Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb  te kao domaćin Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Ideja za ovakav susret došao je od pedagoga Zlatka i profesorice Ivanke Jakopec, a organizaciju susreta preuzeo je i odradio ravnatelj Centra Marin Vučić. Želja je da se kroz direktni rad učenici upoznaju s različitim jelima iz cijele Hrvatske. Učenici su bili pomiješani u dva tima (plavi i zeleni), a timovi su imali zadatak napraviti dva menua, kontinentalni i mediteranski.

Menu zelene ekipe za predjelo je pripremio sir i vrhnje, sušeni svinjski jezik, domaće sušene kobasice i špek, za glavno jelo pileći paprikaš, domaće široke rezance i zelenu salatu, a kao desert zagorske štrukle. Plava ekipa je za predjelo složila paštetu od tune kao glavno jelo priredili su tjesteninu s tikvicama i kozicama, a za desert mediteranske kolačiće. Sve što su napravili bilo je više nego ugodno i oku i nepcu. Zaključak svih je da se ovakav Masterchief mora nastaviti i sljedeće godine!

M. Vučić